Wednesday, July 18, 2012

Beauty is pain in the ................

So, dah jumpa the dentist. Dah buat mould gigi..*i'll try to snap a picture of it*.

The doc cakap, aku ada tiga masalah utama iaitu gigi bertindih,open bite and cross bite. Kalau tak faham sila google ye.Hewhewhew..

Dan oleh kerana nak align gigi ni, maka doktor telah memutuskan untuk mencabut 4 batang gigi. Atas dan bawah...glupppppp! Serius cuak. Ambik kau, nak sangat pakai braces maka terima lah padahnya.

So, next appoinment untuk cabutan 2 batang gigi (first pre molar bawah dan atas) adalah pada hari sabtu ini. Dahlah time first day puasa. Aku rasa aku tak puasa kot dan mungkin aku amik unpaid leave. Habis kena marah dgn
Miss Gan karang...

Dah lah sekarang aku suka pakai oversized specs yang old school, so bila dah pakai braces tak ke macam ala-ala ugly betty. Hahahaha..habislah, jatuh saham..specky with braces.

I should start using contact lenses now, kot. Tapi macam leceh. Tapi, i need to wear it!!!

Tadi si fiko tanya

"kau kenapa suka pakai spek mata besar-besar ni?"

"best, view luas"

"kau pakailah spek macam aku ni, kecik sikit. Aku teringin la nak tengok kau pakai spek macam ni"

Hahaha..

Entah,aku rasa cute je macam ni. Hahaha..ok, masuk bakul angkat sendiri. Fiko ni jahat lah. Memang suka cari pasal dengan aku dia ni. Buat aku concious je sekarang.

"Boys think of girls just like a book; if a cover doesn't catch their eyes, they won't even bother to read what's inside"

Terasa?


- Posted using BlogPress from my iPad

2 comments:

HB. said...

i like that statement. agree much.

Hannah Haykhall said...

Hahahaha..hi five sket ehh..