Friday, April 6, 2012

#2

# start 12pm sampai 9pm, aku berjaya ambil 17 order from customer

# my legs hurts,but  i'm  not that tired (sebab lunch. kalau tak, lembik). Kalau kaki tu tak melecet maybe boleh bekerja dgn efisyen.

# i need to buy converse All Star lagi satu. Color hitam. Pakai kasut bata kaki melecet doe. Haish..kena pau ayah ni..

# hari ni jumpa pakcik peramah yang borak2  dengan aku. He's a flight engineer. Penampilan tak nampak mcm pilot . Macam ustaz pun ada gak. Anak 5, semua sekolah tahfiz. Sekarang dah jadi doctor, engineer , study kat uia, and yang bongsu sekolah lagi. Dia kata, Al-quran kena ada 30 juzuk sambil tunjuk dekat dada. Impress! Nak jadi menantu boleh tak pakcik? Hahahaha..

# tersalah 'punch order' dekat system. Dalam kertas aku tulis benda betul, dalam system aku letak benda lain. Mujur satu meal saja silap. untuk hari ini. ;)

#  rupanya, mat bangla + myanmar + nepal (aku teka seba tak berkenalan lagi) yang masak dekat kitchen.Terel kot diorang. Oh my! Adalah sorang kakak Melayu  + 2 orang lelaki Melayu (trainee) kat kitchen. 

# aku bukanlah nak sombong dengan mat-mat 'bukan warganegara' itu, tapi aku prefer untuk tak 'terlalu mesra' sebab i have my limits. Aku tengok staff sini selamba bertepuk tampar sesama sendiri serta bergurau senda mesra  menggunakan seluruh bahasa badan. Errr, maaflah aku bukan macam tu. Memang semulajadi tak cepat mesra. Haha.

# ada customer tanya macam mana nak cari ubat nak halau lalat dekat aku. Haha. Lawak.

# ada customer murah senyuman + ada yang mahal dengan senyuman

# ok, ada lelaki handsome dine in tadi dengan kakak dia. Haha. Boleh lah tahan. Siap senyum2 lagi. Nasib tak sombong. Datang lagi ye!

# aku kena beli plaster dekat 7e tadi sebab kaki melecet. Plaster tetap tak dapat mengubati kaki ku ini. Uwaaaa..

# jadi barista adalah cool.

3 comments:

spitITout said...

wahh... sound so fun n cool, haha. Beli lah comfort kasut senang nk keje nnti, bata?? = buy and throw away.

erine roslan said...

kerja apa ni dik?

maca berat je kerja nye?

Hannah Haykhall said...

kerja biasa2 je kak..
haha.