Monday, September 26, 2011

Rojak-story (of meeting the gentleman, getting over trauma and being super clumsy)

Pheww, setelah hampir 3 tahun ++ duduk disini (Kuching) dan naik bas uni pergi balik ke kampus, akhirnya jumpa juga dengan lelaki yang gentleman. Yeah you are right. Pertama kali jumpa ni. Hot stuff...!!!haha

Faham  tak aku memang anti sungguh dengan lelaki yang buat-bodoh-rilex-duduk atas seat sementara ada je ramai gadis-gadis yang terhuyang hayang pegang beg dengan fail, and payung sekali kena berdiri macam lalang atas bas.Dah lah bas macam roller coaster.

Sungguh jelik okay perangai macam tu. Tsk tsk tsk..

Nampak sangat pentingkan diri sendiri. Oh, lelaki oiii~

Nak je aku pi mengorat lelaki  tu tadi.Tapi dia tak nampak macam undergrad student. Maybe postgrad kot. Ok, gurau je. Gila apa. Malu aii tau. Setakat pandang dan diam-diam sudah lah kan.

Hmmph, harap-harap dia tak kahwin lagi la kan..hahahahaha . Eh sungguh la, perkara perkara macam tu like 'one in a million' je. Sangat rare.

Oh man, asal gedik sangat ni.

Eh, aku tak tau apasal but aku sangat clumsy semalam. Malam tadi keluar pi bandar Kuching. Sewa kereta and all. Balik dah nak dekat pukul 11pm. Makan-borak-tengok tv semua then bila nak tido, aku biasanya set alarm hp je. Senang. Tapi bila cari, menggelabah tak jumpa.

Aku syak terjatuh dalam kereta. Dan ya memang betul pun. Lepas tu roommate tolong inform owner kereta, dan dia kata ada hp aku dalam kereta dia. Ni tengah tunggu dia nak kasi hp aku la ni..tsk tsk tsk. Leganya. Mujur owner kereta baik hati oh. Dan mujur hp aku ada protected password. Phewww.

Dan ke'clumsy'an aku bukan setakat itu, malah aku hampir bergesel dengan kereta lain malam tadi juga. Hampir je lah. Sebab? I think too much kot. Ni sebab kawan-kawan request nak makan McD la. McD Kuching ni berapa kerat je lah kan. Nak tak nak , yang aku tahu dan ingat jalannya ialah yang dekat airport Kuching.

Oh, leganya sebab aku dah berjaya get over my fear of jalan dekat airport Kuching. Setelah dua tahun tak lalu jalan di situ, akhirnya malam tadi aku berjaya juga drive dekat kawasan terlarang itu. Bawak kereta manual pulak tu.Mujurlah ingat lagi kan. Kawan-kawan dalam kereta tahu aku pernah accident, tapi they all tak tau dekat mana. So aku, tawakal je lah malam tu. Kalau bukan sekarang, bila lagi kan. Semuanya mainan minda je tu. Kalau aku fikir aku boleh, memang aku boleh pun. So, it's all set and done. Alhamdullilah.

This is the reason why aku tak pernah drive around airport Kuching. Ini juga (part-2).

2 comments:

erine roslan said...

whoa just read about your accident.

it was so much worse than mine.

i really should bersyukur...

now you've fight ur fear.

good job hannah! :)

Hannah Haykhall said...

danke.

pengalaman yang 'best' juga lah..
now bersyukur sebab dah dapat atasi my greatest fear. haha, yang peliknya jalan itu jelah yang digeruni. tempat lain tak. so now, it's getting better i guess.

pheww.