Sunday, September 25, 2011

Selamat Ulang Tahun Sayang

Hari ini, 25 September 2011 genaplah usia ayah yang ke-49 tahun.
You are getting old and grey ayah, and i genuinely don't like that.
Tapi, siapalah kita nak hentikan masa dan freeze the time so that he will always be the same.
Masa berjalan dan akan terus berjalan dan begitu juga dengan umur.

Pagi tadi, lepas solat subuh aku terus hantar sms dekat ayah.
Ikutkan hati nak saja landing balik, penat la semalam beronggeng sakan the whole day.Huhu~
He's a morning person dan waktu pagi macam tu dia dah pergi jogging rasanya.
Kalau hantar sms lambat nanti kantoi membuta. Haha~

Here's what  I wrote to him:

Salam. Ayah, selamat ulang tahun yang ke-49. Semoga umurmu diberkati dan dimurahkan rezeki. You are the best dad in the world (to me)..hehe..exaggerate a bit. And I love you. Always. Thank you for everything ayah.

His reply was:

Wslm. Terima kasih atas ingatan, take care, love you

Bukan apa, aku post dekat sini sebab biasanya i will always kept my personal smses. Macam birthday wish ke, goodluck wish, dan segala sentimental wish/smses. Tapi semua dah  hilang. Handphone lama dulu sudah rosak. Habis hilang message2 lama. Sobs sobs sobs...

I know, some of people tak berapa prefer sangat birthday cards and all. Tapi aku suka. Haha. Dulu selalu dapat  birthday card. Masa zaman remaja *sekarang ni dah dewasa sangat lah kann*. Now, everyone is busy . Tak ada masa nak bagi segala kad dan ucapan tanda ingatan. Bukan apa, bagi aku kad hari lahir ada nilai yang tersendiri. Personal touch daripada si penghantar. Bila baca balik 5 tahun yang akan datang, rasa happy sangat..terharu pun ye juga.

Oh, dah lama aku tak hantar kad dekat ayah. Sebab apa? Sebab nanti dia sepah-sepahkan kad tu sampai semua orang boleh baca. Duhh~ Nanti aku rasa tak dihargai..haha...Kalau bagi dekat mama, dia akan simpan kad tu baik-baik.

Hadiah pun lagilah tak tau nak bagi apa. Kalau bagi pun, sah sah lah itu datang daripada duit ayah jugak kan..haha..Nanti lah dah kerja 10 tahun, baru boleh bagi golfset ke untuk dia. Susah lah cari hadiah untuk lelaki sebenarnya. Taste bukan calang-calang  pulak tu. Adoii laa..Cerewet sungguh.

Takpe, yang penting kita still ingat kan. Itu yang lebih bermakna. Dan ya, doa banyak-banyak untuk mereka.

2 comments:

erine roslan said...

it thoughts that counts.

kadang2 just a simple 'Hi' pun boleh buat org tersenyum..

happy birthday uncle ;D

Hannah Haykhall said...

yeah kak erine..

"it thoughts that counts"

betul2.

lebih2 lagi kalau orang tu special kan kan kan? haha...