Wednesday, October 26, 2011

Of conversation

with mama and ayah (on the phone)

"How's your ticket? Dah beli? Pukul berapa flight?" and all stuff that matters. I wonder why they always  called while they are on the go, both of them. Yesterday they were on the way to Kelana Jaya.

"Sampai dalam pukul 12 something, i'll take ERL from KLIA.Then stop dekat Bandar Tasik Selatan. Dari sana,  amik komuter ke Seremban or Senawang. Tak apa, no need to fetch me"

"Mama boleh ambil. Habis sekolah pukul 12."

"Tak apa. I want to take ERL. Tak pernah naik. "

"Okay then, take care.Baik-baik naik"

Sebenarnya memang sengaja nak naik ERL. Haha~tak pernah naik. So, dah alang-alang turun KLIA, apa lagi kan. Kalau turun  LCCT, naik shuttle bus yang harga Rm9--KL Central--Komuter ke Seremban--Naik taxi ke rumah. How easy is that. Tapi make sure kena pack light lah kan.

Itupun pernah sekali je bereksperimen menaiki kenderaan awam seorang diri. Kalau tak, memang either both of them will fetch me.Oh, usually naik flight back and forth pun memang sorang-sorang je. See, deep down i've always want to try new things and stuff. But sometimes, you know how protective your parents can be right.

Haish. Macam, travel keliling malaysia dengan kawan. Haha, someday maybe. Someday. Travel partner? Anyone..?Haha~

4 comments:

Anonymous said...

Ok me me travel with me !

Hannah Haykhall said...

@anonymous

dengan syarat, calon2 haruslah seorang yang periang, penyabar serta adventourous..haha~

demanding betul kan?

erine roslan said...

yeah.. akak pun dulu sll naik ERL.. from KL Sentral to Bandar Tasik Selatan. sbb tak suka nak tggu train ke Seremban yg banyak mat indon.. geli. tak suke...

ERL best gila. and cosy.. within 10 minutes je dh smpai Bandar Tasik Selatan..

Hannah Haykhall said...

hahaha~

a'ah kan. geli + scary la mat2 indon and bangla tu..mujur sekarang ada koc wanita.so memang aim koc tu jelah bila naik komuter.

yeay, nak naik erl..suka!!haha..jakun jap..