Tuesday, January 3, 2012

Silly is my middle name

By far, this is the most silliy-est mistakes i've ever done.

*Tahan nafas*

Hari ni, bangun pagi awal dengan perasaan yang hmmm, susah nak ditafsirkan. Cuak + pasrah + cool semua bercampur aduk. Hari ni first paper yang 'killer'. Mind you, I've to repeat this paper sebab before ni aku sengaja 'mengkantoi'kan diri atas alasan yang tertentu only god-knows-why. This is an elective paper. Menyesal jangan cakap lah sebab subjek ni boring ohh. Jika diberi mesin pemutar waktu,  aku rela ambil subjek bahasa perancis. *nangis*. Dah dah, tak payah nak cakap menyesal ke apa. Sebab aku sendiri yang buat pilihan. Suka ke tak suka ke, life must go on.

Siap-siap, naik bus pukul 7am. Hujan. Sejuk. Dalam hati cakap, "eh apesal tak ramai yang keluar tunggu bas ni. Diorang tak ada paper ke?" . Serius sunyi. Biasanya berebut-rebut macam apa je time nak naik bus.

Ok, fine. Diorang tak ada paper.

Sampai fakulti, sunyi gila. Aku sorang je kot yang dah sampai.

Ok, fine. Baru pukul 7.15am. Rilex. Staff pun masuk office pukul 8am.

Jalan-jalan tengok notice @ notice board. Check balik tempat exam. Yes, Tutorial 9, pukul 9am-12am. Then, lepak dekat kerusi.

Belek-belek nota. Dah tepu otak. Tak boleh masuk. Cuak satu hal lagi. Tapi, I kept on chanting this quote I found yesterday, while waiting the clock to strike 9am. Oh lupa nak cakap, malam tadi aku nangis *sedikit* kot sebab i'm super takut + cuak + hopeless sebab ada few topics aku tak faham dan perasaan agak tak stabil-rasa-nak-balik-rumah-duduk-diam-tak nak ambik paper terus. Seriously aku rasa hopeless and in despair that i finally broke down. Jaranglah aku nak cenggeng2 ni. Haha. Bila dah nangis pukul 2am tu, teruslah pujuk2 diri sendiri. Self talk. It helps. Sebab masa tu inner voice (sub concious mind) aku keluarkan macam-macam good thoughts. Ohh, susah lah nak describe.Gila ke, exam pagi tu, tapi otak tak dapat nak 'rest' lagi. Bayangkanlah betapa serabutnya kepala aku time tu.

So hopeless, dan yes aku terima hakikat yang aku tak ready and i'll face my fear. Apa-apa pun terjadi, aku redha je. Sambil-sambil tu cakap kat diri sendiri:

"Believe in yourself for what you are. Know that there's something inside you that is greater than any obstacle"

 Sampai dah hafal by heart. Teehee..

Pukul 8.40am, aku tak nampak any familiar faces pun. Biasanya pensyarah/lab assistant dah masuk bilik tutorial time ni and dah susun-susun paper. Muka budak-budak junior pun langsung tidak kelihatan. Wah, ini tidak boleh jadi. Terus aku masuk pejabat am dan tanya akak dekat kaunter tu.

"Awak sure ke hari ni ada paper. awak tengok kat mana jadual?"

"Dah. Memang hari ni. Pukul 9am dekat bilik tutorial 9. "

Dia jalan keluar, tengok jadual tu dekat notice board.

"Dik, 6 january lah paper awak. Jumaat ni" Dia cakap sambil tunjuk tarikh 6 january.

*face palm*

Ya ampun. Erkkk..

*terus ketawa*

wahahaha..seriously? Aku tengok balik jadual, eh memang 6hb . Tapi sumpah aku tak perasan. Sebab based on jadual lama exam 3 january dan yes aku dah check latest version of jadual and sumpah tak perasaan yang tarikh dia bertukar. Tempat semua still sama. Adoii..*face palm*

Ya Allah, clumsy nya aku. Haish.

"Takpe dik, ada masa nak study lagi ni." kakak tu balas sambil tersengih-sengih. Adoi, malunya. Dah fourth year tiba-tiba jadi sangat tak alert.

I see hope in deperation. And found one.

*Ok dah, boleh gelakkan aku sekarang*

Wakakaka..lawak gila lah. Buat penat je nangis. Ceit..

Terus senyum satu hari sebab boleh cover balik apa yang aku tak faham tu. Wah, perasaan apakah ini.

It's hope. I think.

4 comments:

SpitItOut said...

kahkahkahk..... ko mmng kalakar! ;P stdy la bebaik topic yg ko x paham tu.. ada peluang lgi.

erine roslan said...

goodluck, sis

^_^

Dammit said...

it's hope, indeed. hehe

Hannah Haykhall said...

SpitItOut,
wahaha..lawak ek. itulah, aku ingat nak apply maharaja lawak next season. sila beri sokongan okay.. :)

Erine,
Yes kak. Tenkiu. wah, dah lama tak dgr cerita. Sure busy gila kan sekarang..

Dammit,
itu lah dia 'hope'. Lega bukan main. Haha.