Friday, March 9, 2012

Post Party

Post party lah sangat. But, tak adanya pun party bagai. Party buih? Hahaha..In my dreams..

How do I spend 7 March 2012?
Ermm, pagi bangun lambat, nak dekat pukul 10am. Ok, cuti . So boleh lah terlajak tidur. Haish, sekarang dah ada pattern tidur lambat, so now jadi macam vampire la. I just had a coffee, so lagilah semangat nak menulis. teehee..*adik2 yang akan kesekolah, sila jangan tiru aksi ini ye. sila tidur awal!*

Doing house chores yada yada..*neverending*

Malam lepas Maghrib gerak ke KLIA. Hantar wan and atuk nak pergi umrah. Wan and atuk gerak daripada kampung dengan geng2 umrah diaorang naik bas. So, my mum + lil sis + lil bro + me head from home and catching up  with ayah yang all the way daripada KL. So we meet up there. Masa nak tunggu ketibaan vip (wan and atuk), we had a dinner at Secret Recipe kat KLIA..Makan-makan. Feeling-feeling birthday girl lah tu kan..Tak adanya nak beli kek sebiji okay..Siapa nak makan banyak2 tu kan. So, just tapau a slice for each person for dessert. Jadiklah tu..kenyang kot makan curry me SC yang super pedas tapi sedap. Portion pulak besar gedabak untuk 2 orang makan. Tak habis..

Then, pergi beli coklat dekat duty free shop. Rambang mata. Tak tau nak beli mana. Last2 amik Snickers sebab Milky Ways pek kecik tak ada. Pek besar je ada. Again, siapalah nak makan banyak2 begitu. Rembat cardbury seketul besar for my lil sis. See, banyak2 brand, yang itu jugak dicari.

Ingat nak usha perfumes, but nevermind Im so miskin now. Tahan nafsu tahan. Kalau dah miskin, buat cara miskin. Then, sementara lil sis and me tengah godek2 coklat, ayah and mama tengah membelek2 jam di another shop. So, we head there after habis shopping. Shopping la sangat kan.

"Beli apa ma?"
"Ayah belikan jam" mama sengih. Sukelah tu dapat jam baru. Birthday gift dia hari tu pun ayah kasi jam tapi tak sampai seminggu, dah hilang. Dah lah harga dekat 1k..haish...so sayang.

Aku pun pandang lah purse kat situ.Tengok2 je pun sebab purse tu dalam glasses kan.
Tiba2 ayah suruh pilih satu. Hadiah birthday katanya. 
Aku apalagi, muka pun macam eh, nak kasi purse lagi ke? It's not even in my wish-list.

"Amik je, ayah nak kasi tu" mama mencelah.
Aku pointed out purse yang comel tu. Then, salesperson tu bukak lah. Mak oii..mahalnya..Almost RM400++. Cannot be.Baik aku mintak benda lain je. Teehee
"Mahal la" aku kata
"Ala, birthday gift. Tak pe. Amik je lah" knowing ayah, he'll always never berkira dan sangat tak kedekut. Tak pernah nak kata 'no' for us.
Being considerate, aku memang tak nak lah. Gila.Mahal oii..tak berpatutan dengan seorang penanam anggur macam aku. Haha. 

Then, mama cakap yang kaler pink tu cantik. So, aku angguk je. And said yes. Wah, gegirl nya aku. Purse ada motif berwarna pink. Tak pernah okay  ada barang-barang bewarna ayu sebegitu. Haha. It's about time I guess. Change. Jadi perempuan-perempuan sikit. Selama ni tak perempuan ke kan? Haha..
See, aku mampu membuat keputusan dalam masa kurang daripada 1 minit. Sangat tak cerewet. Haha..

Sekarang aku tahu perangai siapa yang aku warisi. Guess who-my mum la. Aku observe, dia tak cerewet, simple minded. So am I. Unlike ayah, he's more cerewet + choosy + teliti. Just like my 1st lil sis yang super choosy + cerewet. Kalau ayah nak shopping barang dia, fuhhh mengalahkan perempuan okay. Punyalah lama nak decide.Dan aku tak dapat bayangkan macam mana aku nak shop with my future ehem to be if ever he's just like my dad. Pengsan!

So, yes. This year, memandangkan I've deactivated my FB, so no special wishes on the wall I guess. Kalau tak..And since I've changed my hp number, ramai yang tak tahu. Mengasingkan diri? Sort of. I guess, ada yang ingat, cuma tak berupaya nak wish. Like me, aku still ingat by heart birthday my closed friends. Cuma2, kadang2 ada kemalasan nak text dan dah lost contact, but the thoughts, it's still there. Macam, oh hari ni birthday dia..so wish dalam hati je. Haha..Masih ingat. So peeps, kalau I tak text tak bermakna tak ingat, tak rindu. Haha.Macamlah diorang baca.

Apa yang lainnya bithday 23 ni, people start to wish me 'semoga bertemu jodoh'. My Makngah  even  text sweet messages to me saying 'semoga kakak bertemu jodoh dengan yang orang yang baik2'. Sweetnya. Haha..And my lil sis also did the same thing. Ok, saya masih muda lagi!! Sabar okeh..The time will come. Then I started to ask myself, adakah aku dah cukup berusaha nak dapat calon yang 'baik' juga?? hmmm...Reflection time.

At the end of the day, the time you spend with loved ones is the one that matter the most. Precious. Their thoughts and prayers is the greatest gift after all. Tak perlu hadiah, cuma 'ingatan' dah memadai.


P/S: Pakcik (you know who you are), see I tak pernah mintak hadiah birthday from my parents. I guess I'm just lucky this year.I got one. Haha..

8 comments:

Anonymous said...

 LIKE

Untung lah dpt hadiah..~
Ahaha! U print screen x teddy bear I give u that day? :P

-JO_o3"

Hannah Haykhall said...

Untung kan..hihi..
Malangnya, i didn't print lah pakcik.
I want the real one. Boleh?

erine roslan said...

happy belated birthday, adik

Hannah Haykhall said...

Thanks kak erine.
:)

Dammit said...

happy belated birthday :)

Hannah Haykhall said...

Wish je ke dammit?
Thanks.
Hehe..hadiah?

spitITout said...

oi happy belated bornday!! sorry lmbt wish bru kesempatan, hadiah kau ada dalm doa ku.. hihihi.

Hannah Haykhall said...

Oi, thanks.
Suweetnyer..thanks doakan aku.
Nak kek. Kalau kau buat mesti sedapkan..hehe.