Wednesday, May 2, 2012

May story

Saja nak tulis,

I dah jadi barista sekarang. Ala, tukang buat air lah kirannya. Tak lah terel mana. Tapi, bolehlah i hafal resepi air kat secret recipe tu. Haha. Fruit punch, green apple kasturi, green apple celery, segala milkshake and oreo shake, frosty drinks , yogurt drinks semua. Tang coffee, I tak berapa nak mahir. Still kena hafal s.o.p lagi.Cuba try tropical smooties kalau pergi SC. Sedap! Ni asyik2 nak green apple kasturi. Muak I.

Hari pertama, tangan i melecur di bahagian atas tangan masa I handle coffee maker. Tak panjang, just 4 cm cut. Melecur macam kena iron panas. A good scar..untuk kenangan. Haha. Oh, i perempuan yang tak paranoid dengan scar. Bio oil kan ada...hahahaha...

Oh, I dah dapat gaji. Ciput gilo. Haih. But i bersyukur la. At least I berusaha untuk dapatkan sesuatu. Kalau dulu tak perlu nak usaha sangat, now kena usaha sendiri.

Oh ya, sepanjang jaga barista budak2 ni asyiklah tanya I ok ke tak? Banyak kali. Obvious kot muka I tension. Sampai ada yang suruh I senyum ok. I kalau serius, muka memang macam tu laaaa...haih. I tak tension, itu namanya tengah memberikan konsentrasi. Time I concentrate, muka I jadi serius, so, semua orang ingat i tak ok. Haha.

Yesterday, balik rumah pukul 1.30 am. Ada dinner. Dah lah dinner start lambat sebab ada prob time closing. Then budak2 ni paksa I main 'ali baba' dekat funfair murahan. Ye, funfair yang ala2 genting highlands and time square tu. Kalau you kenal I, I bukan jenis yang suka dan akan pergi fun fair apetah lagi tempat2 yang 'tak terjamin' keselamatan alatan mainannya. Memang taklah. Malangnya, I telah membuat keputusan untuk menaiki benda alah tu yang berpusing ke atas dan bawah 500 feet up to the air and back to the ground. Approximately.

I swear, i'll never do that again. I ingat lagi i menjerit macam nak menangis padahal kawan2 semua menjerit dengan fun. By the way, diorang semua pangkat adik-adik je. I tutup mata almost the whole roller coster kinda thingy. Nash dekat sebleah i siap tergelak2 sebab it was super exciting to her. Toward the climax, dia siap pegang tangan I sebab i was freaking out. It was obvious kot. Orang lain bersorak, i pulak menjerit suruh benda tu stop. Haih. Nampak sangat dah tua. Haha. I syak, i takut tempat tinggi. Tapi kalau suruh i drive laju2, i okay je. Haha. Ada kaitan ke?



- Posted using BlogPress from my iPad

3 comments:

karenontheshore said...

wahhh...jd barista kau skng...hehehe i free satu...

SleepTalker said...

haha funny la.

Hannah Haykhall said...

@colah
Yeah babe. Seorang barista kini..hoyeahh..kau nak air free? Air suam boleh lah, tak pun ice water..

@putri
Haha. Ni mesti part fun fair tu kan. Hari ni diorang nak pergi lagi naik ali baba tu ramai2. Siap ajak akak sekali. Haih, tapi dah taubat tak nak naik dah..