Thursday, April 26, 2012

Down Under

Hai.

I cuti ni. Sehari je. Dah lah semalam I start batuk-batuk dan selesema time kerja sampai my supervisor ingat I nangis . Tapi tak pun. Dahlah suara sengau ni. I kira-kira, dah nak dekat 100 kali bersin *ok, tak sampai seratus pun haha* Oh, betulah sangkaan I. My tonsil's back yaww. Now, I rasa nak demam la pulak. Kepala I dah pening lalat ni. Harap-haraplah esok I akan okay. I kan pekerja yang berdedikasi *wink* . Mana aci MC semua ni. Ehemm..

Kejap. Semalam kan, macam-macam terjadi. Haih. Agaknya sebab I tak sihat semalam, fikiran pun tak 'sharp'. Jom kita recap apa yang terjadi semalam time kerja. Ok, semalam memang ramai customer. Akhir bulan kan..

# Terjatuh tangga kat rumah. Ye, I tengah rush nak panjat tangga rumah nak amik hp tertinggal sampai terskip beberapa anak tangga. Bengkak kaki. Tak sempat fikir sakit, terus cabut cepat drive gi kerja. Time solat especially nak tahiyat awal, sakit bukan main. Haih.

# Customer lelaki ni panggil I tiba-tiba. Masa tu I tengah berdiri dekat tepi counter. Cara dia pandang dah semacam. Then dia tunjuk dalam mangkuk 'Japanese Soba' dia tu. God. Ada rambut okay.Shelai je. Bukan rambut perempuan la. Nie mesti budak kitchen punya. I tak tahu nak buat apa sebab dia just tunjuk dalam mangkuk dia dengan muka 'something'. Haih. Nasib baik dia tak marah I. Taktik buat muka kesian berjaya. Yes! Dia just tak nak bayar for the food. Settle bos..

# Salah punch order. Punch tu maksud dia 'key in' la kiranya. I salah key in order. Sepatutnya ke meja 10, tapi I termasukkan order dalam meja 11. Haha. Nasib baik semua order betul, just terhantar kat meja lain.

# I termencarut sikit semalam. I bengang dengan so called datin? kot. Ke Puan Sri. Whatever la. I tak kenal pun dia siapa until my asst supervisor bagi tau dia lah isteri kepada one of the infamous politician here. She's a politician too.Adalah something happened time I amik order table dia dan geng mak datin yang lain tu. Malas nak cerita. Annoying betul.I just teringat I tercakap Datin my a**. Marah ni. Nasib baik I tak join Putri Umno. Hello, kalau dah datin tu pergi lah makan dekat hotel. Apa kelas makan kat sini.

Dah la. Malas nak fikir.






3 comments:

spitITout said...

hahaha... weird gay. Aku pun pernah skali kena cmtu, but my reaction is a bit terrremosi n kata "kau kenapa nak kata aku kasar mcm jantan lah tuh..." pastu dua2 gelak mcm orng gila.. haha.

spitITout said...

fake datin lah tuhh. Arap2 cepat sembuh..aminn.

Hannah Haykhall said...

@SpitITout

haha. tau tak pe. emosi gak aku dibuatnya. Nak kata aku kasar le tu. Haih.

Yang datin tu, dia memang datin pun. Kawin dengan politician + dia pun a politician jugak. Manusia, macam-macam perangai. Sabar je la.

Thanks. Hopefully esok dah okay sakit. You take care too okeh..