Tuesday, April 26, 2011

Pengalaman Hampir Mati

Hello sweet people who's reading right now.
Seriously I heart you from the bottom of my heart. Mhuahhhhh *ok, lap air liur sekarang!!*
Serious tau.Heeeeeeeeeeee...Kalau rajin, comment la, I don't bite. I'll give you flying kiss instead. Free je..Nak tak?? Lol..

Err, tajuk di atas macam serius je kan. Ye, memang agak serius jugak lah. Sebab melibatkan persoalan hidup atau mati. Dan I almost experienced that kind of situation. Dah lama. Lebih kurang 2 tahun lepas. 17 September 2009. Ramadhan ke 27. Masih ingat lagi ni tarikh dan tak akan lupa sampai bila-bila *gila emo*. Terlibat dalam kemalangan jalan raya. Accident berlaku pada waktu pagi around 6.50 am if I'm not mistaken dan hujan.

I've been meaning to write this story long time ago. But I was too 'dwell' with that situation and didn't have the courage to recall what had actually happened. Now, alhamdullilah I've got back my strength and can drive confidently. Chewah..kekadang rasa best gila kalau nak speed. Mind you, dekat rumah sekarang just ada kereta auto sahaja. So, heaven lah bawak kereta kan. Need not to use manual car where you should control the clutch and accelerator. Kene balance kan supaya tak mati enjin especially bila berhenti dekat simpang or traffic lights. Sangat mendebarkan bawak kereta manual, tapi thrill. Rasa best je tukar-tukar gear. But, a bit leceh and sakit kaki kalau traffic jam.

Oh, let's back to the main point. Masa waktu kejadian berlaku, aku masih berada di Kuching. On that day, I was supposed to send my housemate to Kuching airport because she had a morning flight. So, right after subuh prayer, we went to the airport. Ye, memandangkan kami masih belajar, kami hanya menyewa kereta.Kereta kancil je pun. Sejam Rm5. Urusan sewa kereta diuruskan oleh my housemate. Aku hanya diamanahkan untuk membawa kereta pulang je.So, that's it. Kerja aku just drive that car from the airport safely and return it back to the owner.

Malam tu aku dah rasa tak sedap hati. Pagi tu pun perasaan rasa lain macam. Entah, tak sedap hati. Maybe it's a cue lah kan. Tapi, I didn't bother. Buat macam biasa. Sebelum-sebelum ni memang dah biasa hantar kawan-kawan pergi airport. Baru beberapa hari sebelum kejadian aku ada hantar kawan pergi airport. Tapi just drop them at balai berlepas je lah. That's all. But nak dijadikan cerita, hari tu my housemate gi parking kereta and suruh teman dia pergi check in pulak kan. So terpaksa lah megekor. Ingatkan just drop her dekat balai berlepas sahaja, the boleh la berdesup balik ke kolej. Aku dah lah tak pernah gi parking kereta dekat airport tu and tak berapa arif macam mana nak gi uturn balik dari airport untuk ke kolej.

Then, tibalah masa nak balik. Hujan pulak time tu. Hati macam rasa something. Buat bodo je lah kan. Ambil tiket and slowly keluar dari parking lot and the lane looks clear, though. I made my way. But I just don't know what really happend after that tiba-tiba I hesitate nak terus ke nak belok kanan. Kalau terus memang akan sesat because I've never lalu that way. Minyak dah lah my housemete isik sikit giler kan. Kedek tol. dalam pada itu, suddenly I terus belok kanan nak buat u-turn and then bammmmmm!!!!!!! Itu je yang aku ingat. Bunyi yang kuat and rasa macam berpusing.

Luckily at that moment I was not alone. Ada my junior temankan on the way nak balik tu.

"Eh, kenapa nie Y? kenapa nie...."

"Kak kita accident.." my junior replied.. Suara dia cam nak nangis.

Aku blurr sangat time nie. Tak leh berfikir langsung. Agaknya orang accident memang akan jadi macam ni kot. And my head hurtsssssss a LOT. Sakit sangat berdenyut-denyut. I guess I hit something. Stereng mungkin.

"Ha, kita kat mana ni Y" aku lagi blurrr..sebab kereta masa ni bukan dekat atas jalan dah. Dan kereta kitorang menghadap traffic.. serius otak aku tak boleh nak proses kenapa and apa yang berlaku sebanarnya. Macam amnesia. Dalam 10 minit.


Dan...to be continued....

Masa ni aku dalam kereta kawan ayah. Dia yang tolong settle.


Panjang giler cerita, rasa malas lak nak tulis. Nanti bila mood datang ak cerita lagi ye... Nanti aku upload lagi gambar. Insya Allah..take care you all!!

2 comments:

CutieIntan said...

hikhikhik....tak babar nak tunggu dan seterusnya

Agent Hannah Haykhall said...

Cik Intan
wah, teruja you know bile tengok ada org comment..heeeeee...Insya Allah, I'll write the story a.s.a.p okay...thanksss...