Monday, June 13, 2011

Adik beradik

Semalam kami adik beradik pergi tengok wayang.
Sebelum tu, adik No.2 sibuk nak breakfast dekat McD.
Si kakak(aku lah tu), cakap

"Ala, makan roti jelah"

"Tak mo. Dah lama mengidam nak makan breakfast set McD. Tapi tak da sapa nak bawa.

Kesian tak kesian tak?

Terbang RM 35 ++ (empat orang makan)

~~~~

 Adik No.3

"Nak tengok cerita Kung Fu Panda 2!!!" awal-awal lagi dia  dah warning

Sebab tengok wayang dengan budak umur 11 tahun, maka kena lah beralah. Tengok cerita kartun. Walaupun dalam hati macam grrrrrr.

Hari tu pun kena jugak tengok cerita Rio walaupun dalam hati grrrrrrr.....

Haish, lepas ni dia dah ajak nak tengok transformers 3 pulak.Release 30 June ni. Ha, yang tu takpe...

Semalam, Kung Fu panda 2 sold out lah pulak. Haish~apa lagi, adik No.3 pun berasap lah. Last-last, tengok cerita Karak. Sumpah bosan 7x !!! (bagi aku). Membazir tiket RM12..Adik No.2 lagi lah tutup mata sepanjang dalam wayang. Adik No.3 pi main bowling sorang2 sementara orang lain pi tengok wayang. Dasar penakut.

Dalam panggung, semua pakat tak nak duduk seat tepi sekali. Masing-masing nak duduk tengah. Nak tak nak, aku jugaklah kena duduk seat paling hujung. Haish~ macam ni lah kan.
 

2 comments:

rara pinkmafia said...

kakak sanggup buat apa saja untuk adik kan.

Hannah Haykhall said...

ha ha..tak tengok lagi kitorang bergaduh...