Sunday, February 26, 2012

Life



It was yesterday chores. Semua telah dibuat kecuali cuci toilet, mop lantai belakang rumah serta berjalan-jalan. Ingatkan nak pi putrajaya, but the driver was so busy. He wants to spend some quality time with his garden. Sigh.

Lipat kain and ironing? Ughhhh..double malas. Sekejap lagi..(yelah tu)..hihi.

Today chores? Lazy day. Ughh..asal malas benar ni. Blame to PMS for unpredictable mood swings. Tak ada mood..hmmm..






So, makhluk di atas telah mengutuk aku. Ye, walaupun dia adik kandung yang suka menyibuk nak duduk dalam bilik aku, nak tidur sama2 walaupun dia dah ada bilik sendiri, tetap nak kritik aku. Haish. Ini kah dia ketua pengawas sekolah? Macam tak percaya je kan. Kat sekolah punyalah macho, kat rumah ? Manja. Sindrom anak last. Kot.

Kritikan 1

"Along garang macam singa. Sikit sikit nak marah"

Fakta. Yang menghairankannya, kakak ni jugaklah yang dia cari.


Kritikan 2

"bangun lambat. Lepas subuh terus tidur balik.Sama je macam adin dengan iz"

Time aku bangun awal,dia tak kira pulak kan..saje je kan..


Kritikan 3

"eeee...asal ada macam putih tu dekat muka?"

Fine. Nak dekat period,sah2 lah jerawat tumbuh. Kids, you sure know nothing.


Kritikan 4

"eh, along ada moles dekat bibir ke?"

He pointed out one small tiny dots on my most left lower lips. Yes, on the lips.

"Your husband will not love you.."

Errr??? Ada kaitan ke? Tak kot...

Excuse me...this is a sign that I am a good kisser lah babu!! Hahahaha...


Kritikan 5

" I am sure you future kids will hate you"


Kritikan 6

"hoi, tidur berdengkur kan semalam. Mengacau paan nak tidur je,ish.."

Time dia conquer 3/4 queen size bed, melasak tak ingat dunia, mengigau aku tak kecoh ponnnn...


Kritikan 7

"do i look better with or without glasses?" saja nak tanya.

"ughhh..u should wear em'. you look horrible without glasses." he said. Tak pasti ni gurauan ataupun perlian..

Kawan aku selalu cakap i look better without. Eh, kontra betul.


Kritikan 8

"get a braces.."

"tengah nak buat lah ni..." aku jawab.

Tengoklah, dah cantik nanti aku akan mempoyokan diri di depan dia. Hahahaha..rasakan..at least gigi aku tak pernah kena tampal macam gigi dia.


Kritikan 9

"paan, mainkan along punya plant vs zombie. Tak reti lah. Asyik kalah je"

Ye, aku sangat tak terrel bab2 main game. Nak beli tumbuh-tumbuhan nak tanam kat laman rumah pun tak tahu mana yang terbaik. Asyiklah kena ceroboh oleh zombie.

"ish..itu pun tak reti. Nama je student u.."

Ek eleh..game ni bukannya masuk exam pun..sabar jelah.


Kritikan 10

"jom tengok beauty and the beast nak kat wayang?"

Dia pandang aku sambil buat muka.

"euuw, boring...baik tengok star wars.."

 Eh, please lah. Itu cerita fav zaman kanak2 tau tak. Sila jangan kutuk bella dengan si beast tu. Juga si cawan dan jam antik yang boleh bercakap. I still remember them..lovely~



Oh, hatiku telah dilukai..hahahahaha..eh, tadi baru je main sep sep dengan dia. Gila kan, dah besar pun nak main sep sep. Siapa yang tak matang ni, aku ke dia?

I hatechuuu la brother.



- Posted using BlogPress from my iPad

7 comments:

spitITout said...

iluvvvvuuubrother. - itu yg sbnrnya kan. kritikan no.5 x tahan..haha. garang sngt ke kau ni..ishish.

Hannah Haykhall said...

hahahahaha.
takut tak takut tak?
aku garang ngan diorang je.
kuat membebel lah lebih tepat.
sindrom mak-mak dah ketara nie.adeh..

spitITout said...

takut skit2 je, haha. along biasalah trait behaviour mmng kena tegas. along aku pun mcm tu jga n dlm rmai alonglah ak pling hormat.

Hannah Haykhall said...

Justeru itu, marilah kita sayang along walaupun dia garang mcm singa betina.wahahaha..auuummm..

SleepTalker said...

sy plg malas lipat kain.
give me any chores but capital NO for folding clothes.
biar menimbun sebab later mesti adik tlg lipatkan haha

thx singgah semalam. tak habis nanges sbb terharu :DD

Hannah Haykhall said...

Kan kan kan..lipat kain paling membosankan..hahaha..amboi, suruh adik eh..buli ke apa ni..hihi..

Ala, takyah ahh nanges..hehehe..ni bukan hanis zalikha..

SleepTalker said...

who knows you jelita like hanis zalikha..haha