Tuesday, February 5, 2013

Rindu Setengah Mati

Seperti tidak mahu menerima kenyataan yang aku sudah menjejaki bumi Malaysia kelmarin, lambat-lambat (baru tadi) aku menukar setting masa telefon bimbit daripada Riyadh, Saudia Arabia ke local time Kuala Lumpur, Malaysia.

Minda masih terbayang-bayang rutin-rutin harian di sana. Bersolat jemaah bersama, berjalan kaki merentas lalu lintas yang serba sibuk (dengan bunyi hon silih berganti) serta ruang udara berdebu (massive construction around Makkah) menuntut kesabaran yang tinggi.

Ah, banyak lagi momen-momen indah di sana. Tak tertulis, tapi tetap tersemat di hati.

Sayu, sedih, rindu silih ganti bertandang di hati *cry*.

Dua minggu terasa sekejap sangat.

Aku rasa tak mahu balik dan nak duduk sana, sampai bila-bila. Sungguh. Terasa seperti that's where home is.

Ya Allah, rindunya. Izinkan aku kembali semula ke sana, In Sha Allah.

3 comments:

lidah said...

Kau dah balik rupanya . -_- abaikan apa aku komen kat entry tadi

Anonymous said...

hai i just came across your blog..Would pleased if you could share abit more more of your umrah trip as i'm gonna be there on 4/3. boleh jugak jd panduan sikitx2 like the wheather now and what to expect and so on. thanks

Hannah Haykhall said...

@lidah
Kau terlambat la bro...takpe lokasi berbeza bukan penamat untuk Allah s.w.t tidak mengabulkan doa kau. No worries!

@anon
I mmg tgh draft entry pasal pi umrah hr tu. Hehe..mmg dah tulis sket. Nanti i akan post ye. Thanks sudi membaca. It's my pleasure btw.