Saturday, December 24, 2011

Let's talk future, shall we?

2012. Coming soon. Very soon.
And my resolution next year would be....*drumrolls*

Rahsia.Haha. Let me keep that to myself okay.

Adakah sekitar tahun hadapan aku akan membuat kontrak menjadi supir, ulang alik hantar adik-adik ke sekolah? Who knows right? Oh, aku rasa aku akan berulang alik rumah--->Sekolah Menengah King George V. Babe, you've made a right decision! Stick to your plan.

Juga,

Adakah aku akan menjadi seorang pelajar lagi?Again? Tak penat ke weh..? You tell me.

Juga,

Adakah aku akan dapat join Putrajaya Night Marathon 2012 yang tarikh rasminya pun tak keluar lagi?

Juga,

Adakah aku akan kerja part time sebagai gadis kopi. Eh, maksudnya keje dekat Starbucks? Aku prefer Kinokuniya. Opssssie...

Juga,

Adakah aku dapat masuk Uitm? Pasti kah? Fikirfikirfikirfikirfikirfikir.

Juga,

Pasti ke ini semua yang aku mahu? Frasa pertama dan ketiga aku pasti. Yang lain ada sedikit sangsi.

Betulah. Aku dah sampai fasa di mana aku kena take everyhing seriously. Let me make it clear, E-V-E-R-Y-T-H-I-N-G. This is not fun. Kena map out my destination and plan the direction. Check bearing. Arah angin semua. Eh??? Haha. I mean, prepare for the future.

Exciting + Thrilling + Scary = Future.

Ya ya ya, no one knows what the future holds , kan?That's the fun thing. Surprises. Ehmm, but I can't bear surprises.

Macam, aku rasa aku perlu cari 'minat' / 'hobi' baru. A new muse. Selain membaca. Itu keperluan. Bukan sesuai di namakan hobi, mungkin. Juga selain memasak/membaking. Itu kemahiran. Yang wajib dipelajari. Haha. Survival skill. Semua orang memang sedia tahu dan pandai masak pun kan*coughing + rolling eyes*

A new muse would likely be, possibly be..

#Membuat jahitan manik Passed. Next2 year.
#Menanam bunga? Bunga melur? Pokok Jagung boleh tak? Tak ada tanah.
# Menjahit?Pftttt. Bosan la.
# Fotography.
# Writting. Emm, blog cukuplah.
# Jual ais krim malaysia. Nanti adik aku yang habiskan aikrim tu. Sure tak kan dapat untung pun.Tsk.

Fotoghraphy seems okay. Aku ada one point and shoot camera. Canon Ixus (model apa tak ingat). Colour dark brown. Ayah belikan. Aku ingat lagi. Tiba-tiba je masa kitaorang kat Wisma Saberkas (kat Kuching) nak beli printer kot, tiba-tiba ayah kata "jom beli camera". Sebab? Entah, tak ada sebab. Touching tak? Hahaha. Ish, suka tau buat aku terharu. Hmmmm...Tiba-tiba teringat kat ayah yang forever pun busy je. Hmmmm...Rindu la pulak.

Malangnya, nak tau tak kamera tu pergi mana? Ada je tersimpan dengan kemas di dalam almari. Teehee. Pemalas nak ambil gambar. Ye, dah lah tak ada skill nak amik gambar, dah tu tak mo kurang berminat belajar  'techincal-know-how' of a camera or  how to take one beautiful pikcha. Aihh..

Macam mana nak tangkap gambar yang super bermakna dan cantik guna 'compact camera'? Is it possible? Shutter speed, lighting, ISO semua tu sumpah aku tak faham. Tapi, serius teringin nak tangkap gambar yang cantik-cantik. Haha. 

Adikku, nak pinjam dslr ang boleh tak??...ehehe...

Oh ya, I've been de-stressing my self watching matlutfie Vlog. Lawak ahh dia. Baguih betol. Pandai ang buat vlog eh.

I think, for 2012 I need to run hand in hand SOLO. I mean, it's really a time for me to be 'the star of the year'. Focus on healing. No commitment. Only a commited vow. To my own self. It's okay to be alone. Yeahh. Fresh start for a new life. Senyum.

You cannot give something that you don't have. Macam bila aku tahu hati aku tak cukup lagi nak dibahagi-bahagi sama rata dengan manusia sekeliling aku, aku perlu 'recharge' balik. Dan cara aku nak cukupkan rasa dalam hati aku supaya aku boleh bahagi dan kongsi dengan manusia-manusia sekeliling aku adalah dengan baiki diri aku dulu. Tunggulah aku sembuh dulu. Haha. A damage beyond repair. It's gonna takes some time. Mungkin 2012 boleh bawa makna. Who knows.

Doakan aku.

2 comments:

SpitItOut said...

ya i will pray hard 4 u, may this new year bring all ur wishes and dreams come true, aminn.

Hannah Haykhall said...

*nangis*(ok, tipu je tu..)

haha. ok, thanks tau.
kalau dah dapat keje tu,
lulur-hulr la sket.haha.
takpe, kau kumpul duit beli dslr dekat baby ek.teehee...